Ajándék a kupakokért

Ajándék a kupakokért

2023 április 04

Novemberben kapcsolódott be iskolánk a Hierotheosz Egyesület által vezetett KEHOP 3.1.5-21-2021-00003 pályázatba, melynek keretében műanyag kupakokat gyűjtöttek diákjaink.

A legtöbb kupakot gyűjtő osztályok ajándékban részesültek, amit a projektgazda Hierotheosz Egyesület főtitkára, Kiss András és Garda László intézményvezető adott át a hét első napján a gyerekeknek. Felső tagozatban a 8. b osztály, alsó tagozatban a 3. a osztály végzett az élen.

Garda László emlékeztette a tanulókat, hogy a novemberi akció a versengésen kívül kettős célt szolgált. Egyrészt egy diáktársunk tartósan beteg testvérének gyógykezelésére ajánlottuk fel az összegyűjtött kupakokat, másrészt azért, mert iskolánk is részt vesz egy újrahasznosítási programban, melyhez szintén kapcsolódik a gyűjtési akció.

Kiss András felhívta a gyerekek figyelmét az újrahasznosítás, a szelektív hulladékgyűjtés, és a természetvédelem fontosságára is. A nyolcadikosok komolyan és csendben, a harmadikosok őszinte örömmel fogadták az ajándékokat.

Hierotheosz egyesület
Hírlevél feliratkozás
Regisztráljon hírlevelünkre!
Magyarország címere
Ebben a munkánkban pártfogását kértük és az Egyesület névadójává választottuk, a X-XI. század forulóján élt Szent Hierotheosz atyát, aki Türkia metropolitájaként az első hittérítő volt a magyarok között a Kárpát-medencében. Szent Hierotheosz metropolita missziós lelkülete, buzgósága a hitben és a kultúra iránti szeretete a XXI. század embere számára is példa lehet.
Hierotheosz Egyesület
Támogatóink