Hierothesz Egyesület

Európai Unió Kohéziós Alap

ITM_Nyugat_Balkan 1.jpg (21 KB)3_infoblokk_2020_KA_3C 2.jpg (22 KB)Zöld út Konzorcium logo_ 1.jpg (20 KB)

Szemléletformálás a hulladékgazdálkodás és a körforgásos gazdaság területén (KEHOP-3.1.5-21-2021-00003)

• a konzorciumvezető neve: Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft.
• a konzorcium tagja: Hierotheosz Egyesület
• a projekt címe: „Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás” c. projekt
• a szerződött támogatás összege, teljes projekt összeg: 999.980.000 Ft
• ebből az Egyesületre eső rész: 60.000.000 Ft
• a támogatás mértéke: 100%
• a projekt azonosító száma. KEHOP-3.1.5-21-2021-00003
• a projekt kezdési dátuma: 2021. december 1.
• a projekt vége: 2023. november 30.


A Hierotheosz Egyesület vállalásainak bemutatása

„Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás” címmel országos szemléletformáló kampányt indít a Zöld Út Konzorcium. Ennek során nem csupán a lakosság, de a hazai gazdasági élet szereplői is számos új ismeretre tehetnek szert a hulladékgazdálkodással, hulladékképződés-csökkentési lehetőségekkel, a körforgásos gazdaság alapelveivel és a fenntarthatósággal kapcsolatban. A KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 999,98 millió forint. A 15 tagból álló konzorcium vezetését a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. látja el, a konzorcium tagjai: A Városi Nyilvánosságért Alapítvány, Future of Debrecen Egyesület, Hierotheosz Egyesület, Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, Mecsek Polgári Egyesület, Naphimnusz Teremtésvédelmi Közhasznú Egyesület, Nyírségi Családok Egymásért Egyesület, Reaktor Alapítvány, Tiszta Sajóért Alapítvány, Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, Youth Business Group Egyesület, Zöld generációkért Alapítvány, Zöld Követ Egyesület, Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület.


A Hierotheosz Egyesület projektben vállalt tevékenységei:

A projektrész az észak-kelet magyarországi területet célozza, azon belül is Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, illetve Hajdú-Bihar megye lakosságára, kiemelten kezelve az iskolás korosztályt.
A szerteágazó szemléletformáló tevékenységek a hulladék keletkezésének elkerülésére, a hulladékgazdálkodásra, illetve a hulladék szelektív gyűjtésén kívül annak egyéb hasznosítására is fókuszálnak.
A projektrész fő tevékenységcsoportjai illeszkednek a teljes projekt szövetébe és önállóan is életképesek:
szemléletformáló rendezvények: ezek részint a földrajzilag érintett teljes lakosságot, másrészt a helyi rendezvények, illetve a saját rendezvények látogatóit, harmadrészt kiemelten az iskolásokat célozzák;
aktív kezdeményezések: a hulladékgyűjtési akciók, hulladék hasznosításra épülő szakkörök, versenyek célcsoportjai elsősorban az iskolások, valamint a civilek;
szakmai látogatások, kirándulások: a megyei hulladékfeldolgozó telephelyek felkeresése a célcsoport tagjaival hozzájárul a hulladék útjának, kezelésének megismeréséhez;
a programok egy része az iskolás korosztályt Hajdú-Bihar megyében célozza meg 7 fő és további alprogramokkal;
a másik rész pedig a keleti szekcióban főként a civileket szólítja meg majd 54 nagyobb nyilvánossággal rendelkező eseménye.


Hierotheosz egyesület
Hírlevél feliratkozás
Regisztráljon hírlevelünkre!
Magyarország címere
Ebben a munkánkban pártfogását kértük és az Egyesület névadójává választottuk, a X-XI. század forulóján élt Szent Hierotheosz atyát, aki Türkia metropolitájaként az első hittérítő volt a magyarok között a Kárpát-medencében. Szent Hierotheosz metropolita missziós lelkülete, buzgósága a hitben és a kultúra iránti szeretete a XXI. század embere számára is példa lehet.
Hierotheosz Egyesület
Támogatóink