Átadták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Díjat

Átadták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Díjat

2023 február 22

Felbecsülhetetlen szerepük van napjainkban a civil szervezeteknek, hiszen ezek az önszerveződő, önkéntes közösségek nagyon sok munkát végeznek a közjó érdekében. A civil szervezetek éppen úgy ott vannak a társadalmi és a kulturális, életben, mint az egészségügyi ellátásban, a gyermekgondozásban, de említhetnénk a sportot és a polgárőrséget is.

A Hierotheosz Egyesület immár négy éve a Civilek Napja alkalmából minden év februárjában megrendezi a Civil Díj átadó ünnepséget. 2023. február 10-én Szatmárnémetiben a Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti fiókszervezete vehette át az elismerést, másnap február 11-én Vasmegyeren a barátainak elismerő tapsa közepette Papp Krisztián Sándor, Nyírtét református lelkésze kapta meg a díjat, február 13-án pedig Mátészalkán a Szatmár Néptánc és Népművészeti Egyesület volt a díjazott.

A szatmárnémeti díjátadón jelen volt Kereskényi Gábor Szatmárnémeti polgármestere és Magyar Lóránd az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője. A vasmegyeri átadót megtisztelte jelenlétével Dr. Vinnai Győző és Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselők, valamint Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke. Az előző helyszínekhez hasonlóan Mátészalkán is emelte az esemény fényét az, hogy jelen volt Kovács Sándor a térség országgyűlési képviselője.

 

A díjátadókról bővebben az alábbi linkeken olvashatnak:

https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2023/02/eg-es-fold-kozott-eli-a-mindennapokat?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=szon&fbclid=IwAR1OzWIqUD-X0U79zqOnyWKhJuewiPXCsD00mvfRIyYXZGNgFltNVOvIKfw

https://frissmedia.hu/hir/tobb-mint-lelkesz-papp-krisztian-kapta-az-idei-civil-dijat/23100

https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2023/02/nem-hagyjak-kialudni-a-tuzet?fbclid=IwAR3H_UqygsWc-0KkzWyABsr8GbqKJzR66UmPPXNJ9dS-W0ReJLsdY3XQCxI

https://www.youtube.com/watch?v=zRTDc6hDyds

 

A díjazottakról készült film az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=y-j7DwuiCVw

Hierotheosz egyesület
Hírlevél feliratkozás
Regisztráljon hírlevelünkre!
Magyarország címere
Ebben a munkánkban pártfogását kértük és az Egyesület névadójává választottuk, a X-XI. század forulóján élt Szent Hierotheosz atyát, aki Türkia metropolitájaként az első hittérítő volt a magyarok között a Kárpát-medencében. Szent Hierotheosz metropolita missziós lelkülete, buzgósága a hitben és a kultúra iránti szeretete a XXI. század embere számára is példa lehet.
Hierotheosz Egyesület
Támogatóink