Civil Fórum Vaján

Civil Fórum Vaján

2023 július 04

Információs partnerségi napot tartott Vaján a Hierotheosz Egyesület - Szabolcs - Szatmár - Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ 2023. június 29-én, (csütörtökön)

Az eseményen köszöntőt mondott Tisza Sándor Rajmund Vaja Város polgármestere, Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke, akik a helyi civil közösségek aktivitását, helyi társadalmi szerepvállalását méltatták,, valamint előadást tartott Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, aki a civil területen várható pályázati lehetőségekről és aktuális tervekről tájékoztatta a megjelenteket, kiemelte a szabolcs-szatmár-bereg vármegyei civil közösségek aktivitását, amely országos összehasonlításban is figyelemreméltó. Kiss András a CKSZK operatív igazgatója a vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkáját mutatta be alulnézetből, valamint helyi és határon átívelő példákon keresztül beszélt, arról mit jelent helyben, térségi szinten a civil közösségek összetartó ereje.  

A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, a civil közösségek képviselői mellett a térség polgármesterei is megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

Köszönjük az érdeklődést, a beszélgetést!

Az eseményről beszámolt a Kölcsey TV.

Link: https://kolcseytv.hu/hir/forras-a-civileknek?12666

Hierotheosz egyesület
Hírlevél feliratkozás
Regisztráljon hírlevelünkre!
Magyarország címere
Ebben a munkánkban pártfogását kértük és az Egyesület névadójává választottuk, a X-XI. század forulóján élt Szent Hierotheosz atyát, aki Türkia metropolitájaként az első hittérítő volt a magyarok között a Kárpát-medencében. Szent Hierotheosz metropolita missziós lelkülete, buzgósága a hitben és a kultúra iránti szeretete a XXI. század embere számára is példa lehet.
Hierotheosz Egyesület
Támogatóink