Háromszéki delegáció Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

Háromszéki delegáció Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

2023 március 08

Az elmúlt hétvégén Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe látogatott Háromszék delegációja, Tamás Sándor a Kovászna Megyei Tanács elnökének és Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármesterének vezetésével.

A küldöttség tagjai között voltak továbbá parlamenti képviselők, polgármesterek, közéleti- és civil vezetők. Vendégeink ellátogattak Tarpára, Máriapócsra és Vásárosnaményba, találkoztak és megbeszélést folytattak a helyi közéleti és egyházi vezetőkkel. Szó esett arról, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye és Háromszék kapcsolatait a jövőben szorosabbra fűzik, valamint a két megyét összekötő jelenlegi önkormányzati és civil projektekről, melyek közül kiemelkedik a Kárpát-medencei Szent László út – Lovagkirály projekt. Háromszéken is működik Civil Közösségi Szolgáltató Központ, melynek vezetője szintén jelen volt az eseményen és a vármegyei CKSZK is bemutatkozott.

Hierotheosz egyesület
Hírlevél feliratkozás
Regisztráljon hírlevelünkre!
Magyarország címere
Ebben a munkánkban pártfogását kértük és az Egyesület névadójává választottuk, a X-XI. század forulóján élt Szent Hierotheosz atyát, aki Türkia metropolitájaként az első hittérítő volt a magyarok között a Kárpát-medencében. Szent Hierotheosz metropolita missziós lelkülete, buzgósága a hitben és a kultúra iránti szeretete a XXI. század embere számára is példa lehet.
Hierotheosz Egyesület
Támogatóink