Megrendezték a VIII. Civil Véradást

Megrendezték a VIII. Civil Véradást

2023 február 21

2023. február 20-án a Hierotheosz Egyesület, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbírtokosa partnerségben a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetével és az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen szervezte meg a VIII. Civil Véradást Nyíregyházán.

Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója, az esemény szervezőjeként elmondta:

Az önkéntesség, a közösségért való cselekvés szép példája a véradás, a mondás is úgy tartja - adj vért és ments meg három életet. Az önzetlenség nagyon szép példája az, hogy számunkra ismeretleneknek ajánljuk fel a vérünket. Nagyon fontos Magyarország stabil vérellátása és ezért a civil közösségek is tudnak tenni, nagy öröm, hogy ezt a kezdeményezést a Miniszterelnökség elindította, s megyei szinten örömmel csatlakoztunk hozzá.

A hatékony szervezésnek köszönhetően nagy volt az érdeklődés, közel ötven fő döntött úgy, hogy vérét adja, s ezáltal hozzájárul bajba jutott embertársaink megsegítéséhez. A véradók közt szép számmal voltak civil szervezetek képviselői, köztisztviselők, a sajtó képviselői, köszönjük jószándékukat.

Az eseményről bővebben az alábbi linkeken olvashatnak:

https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2023/02/verunket-adtuk-hogy-masnak-jobb-legyen

https://kolcseytv.hu/hir/eletet-menthetnek?11975

Hierotheosz egyesület
Hírlevél feliratkozás
Regisztráljon hírlevelünkre!
Magyarország címere
Ebben a munkánkban pártfogását kértük és az Egyesület névadójává választottuk, a X-XI. század forulóján élt Szent Hierotheosz atyát, aki Türkia metropolitájaként az első hittérítő volt a magyarok között a Kárpát-medencében. Szent Hierotheosz metropolita missziós lelkülete, buzgósága a hitben és a kultúra iránti szeretete a XXI. század embere számára is példa lehet.
Hierotheosz Egyesület
Támogatóink