Pályázatírási tréninget szervezett a Hierotheosz Egyesület

Pályázatírási tréninget szervezett a Hierotheosz Egyesület

2023 április 20

A Hierotheosz Egyesület által működtetett Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ 2023. április 19-én pályázatírási tréning megnevezésű képzést szervezett, amelyre sok szeretettel várta a civil szervezeti vezetőket, aktivistákat, tagokat, valamint a civil működés iránt érdeklődőket.

A téma aktualitása és fontossága vitathatatlan, hiszen megfelelő anyagi háttér nélkül egyetlen civil szervezet sem képes működni, ellátni feladatát, hosszútávon fennmaradni. Ennek biztosítása pedig javarészt pályázatok útján válik elérhetővé. A képzésen ehhez a forrásteremtési módhoz kaptak a résztvevők egy színvonalas, mélyreható betekintést, szerezhettek gyakorlati tudást.

Az eseményt Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára nyitotta meg, aki beszédében rávilágított arra, hogy a pályázati lehetőségek kihasználása elengedhetetlen egy civil szervezet sikeres működéséhez.

A képzés vezetője és egyben trénere Barcsa Gabriella pályázatíró, pályázatértékelő szakember volt. A tréning során a tananyag két részre bontott formában történt átadásra: elméleti és gyakorlati. Az elméleti etapot a gyakorlat követte, ahol a résztvevők külön csoportokban, mondhatni élesben próbálhatták ki a pályázatírás folyamatait. A tréner számos olyan részletre világított rá, melyek az értékelés során sarkalatos pontjai a pályázatok elbírálásának. A képzés résztvevői a nap során folyamatosan feltehették kérdéseiket, melyekre minden esetben kielégítő választ kaptak.

Az eseményen a térség számos egyesületének tagjai vettek részt, így a tréning kiváló lehetőség volt egymás megismerésére, a kapcsolatteremtésre, a civil összefogásra.

Hierotheosz egyesület
Hírlevél feliratkozás
Regisztráljon hírlevelünkre!
Magyarország címere
Ebben a munkánkban pártfogását kértük és az Egyesület névadójává választottuk, a X-XI. század forulóján élt Szent Hierotheosz atyát, aki Türkia metropolitájaként az első hittérítő volt a magyarok között a Kárpát-medencében. Szent Hierotheosz metropolita missziós lelkülete, buzgósága a hitben és a kultúra iránti szeretete a XXI. század embere számára is példa lehet.
Hierotheosz Egyesület
Támogatóink